CREA | Per Sant Mateu, música, festa i tecnologia
22482
single,single-post,postid-22482,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive
 

Per Sant Mateu, música, festa i tecnologia

IMATGE

Per Sant Mateu, música, festa i tecnologia

Esplugues ho té tot a punt per gaudir de la Festa Major de Sant Mateu, que es concentra en tres dies: del divendres 20 al diumenge 22 de setembre (el dissabte 21 és festiu local). Més de 80 activitats repartides per tota la ciutat, organitzades per les entitats i l’Ajuntament, faran possible que Esplugues gaudeixi de la seva festa gran.

 

Escenari central

Un dels punts neuràlgics de les festes serà, com és habitual els darrers anys, l’escenari situat a l’aparcament del carrer Sant Antoni Maria Claret, per on passaran algunes de les actuacions musicals més destacades: Hotel Cochambre –que repeteix després de l’èxit de l’any passat–, la nit de divendres 20; i el cantant espluguí, Carlos Right –participant a la darrera edició del concurs televisiu Operación Triunfo–, seguit de la banda de tributs musicals Versión Imposible, la nit de dissabte 21.

 

El mateix escenari acollirà diumenge 22 al migdia el concert infantil The Penguins i, a la tarda, la Festa Holi, d’inspiració índia, que en els tres anys que s’ha fet fins ara ha tingut una alta participació.

Més música
Altres actuacions musicals seran l’es­pec­tacle que faran l’espluguí Joan Isaac i Sílvia Comes d’homenatge al cantautor cubà Silvio Rodríguez als jardins de Can Tinturé (divendres nit); l’actuació dels gaditans Decai a l’escenari de la plaça Blas Infante (diumenge vespre), havaneres amb L’Empordanet al parc Pou d’en Fèlix (diumenge vespre) i els concerts organitzats per l’Associació de Festes Populars al parc de les Tres Esplugues (nit de divendres i de dissabte).

Com els darrers anys, els carrers Església i Montserrat acolliran entre la tarda del 20 i la nit del 22 el Mercat Esplugas City, amb parades, mostra de tallers d’oficis, tir amb arc, concert country i espectacles de western, entre d’altres.

Fòrum Tecnològic

Una novetat d’enguany serà que la segona edició del Fòrum Tecnològic, espai que pretén apropar la innovació, la ciència i la tecnologia a tots els públics, s’inclou a la Festa Major. Serà el matí de dissabte a la plaça Catalunya.

 

FESTES LLIURES D’AGRESSIONS MASCLISTES

Durant la Festa Major de Sant Mateu es tornarà a posar en marxa el Protocol per unes festes lliures de violències sexistes, amb carpes informatives i agents preventives en espais concorreguts per recollir denúncies o oferir informació relacionada amb agressions de tot tipus: física, verbal o gestual. Hi seran al Seguici del Pregó, als concerts de Sant Antoni Maria Claret, de la plaça Blas Infante i del parc de les Tres Esplugues i a la Festa Holi.
Durant els dies de la Festa Major estarà actiu el telèfon 620 285 111 per recollir denúncies sobre aquests tipus d’agressions.

 Twitter
Visit Us
Instagram