CREA | LES NITS DE CAN TINTURÉ SONEN A JAZZ
22067
single,single-post,postid-22067,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive
 

LES NITS DE CAN TINTURÉ SONEN A JAZZ

jazz tinturé

LES NITS DE CAN TINTURÉ SONEN A JAZZ

Com cada any, Esplugues celebra l’arribada de l’estiu amb les vetllades dedicades a la música jazz en un escenari tan idoni a la temporada com són els refrescants Jardins de Can Tinturé. El cicle Nits de Jazz & Tinturé ens ofereix tres propostes musicals de gran qualitat, que faran sonar des dels grans hits del swing fins a peces de creació pròpia inspirades en les estructures del jazz clàssic.

Tres vetllades per delectar l’esperit, moure l’esquelet i deixar-nos endur pels sons d’una altra època.

Men in swing jazz s’encarreguen d’obrir la programació amb un concert que ofereix un recorregut per la història del swing tot emulant les grans bandes de l’època daurada del jazz. Grup format per Marc Riera (veu i guitarra), Gerard Cuní (contrabaix), Martí Mitjavila (saxo), Jaume Grau (trompeta), Joan Molina (bateria), Oriol Codina (clarinet) i Gil Casals (trombó).

Els segons són els The Mellow Sound, un quartet (veu, piano, contrabaix i bateria) que enfoca el jazz des d’una perspectiva fresca i moderna, amb molts temes propis. Veureu que el seu estil no encaixa en l’etiqueta del jazz fusió però en canvi sí que conserva part del so del jazz clàssic. Una formació nascuda a Barcelona fa cinc anys i composta per músics d’arreu d’Espanya (Antonio Navarro, Aida Ten, Valentín Rodríguez i Denis Suárez) els quals, tot i la seva joventut, compten amb un destacat domini de la música.

En la tercera ocasió tindreu l’oportunitat d’escoltar el Pablo Martín Quartet, també nascut a Barcelona, l’any 2015. Fidels a la tradició del swing, el quartet ofereix un repertori que inclou grans clàssics del gènere com The sheik of Araby o It don’t mean a thing. Componen la formació Kike Pérez, a la bateria, que amb una gran versatilitat, so i uns ritmes impossibles es consolida com la columna vertebral del grup. Al baix elèctric i contrabaix trobareu a David Moyano, amb un gran domini d’ambdós instruments; Marc Capardón, també anomenat “Marc Peterson”, fruit de la clara influència del pianista canadenc de jazz Oscar Peterson en el seu so i forma, es llueix al piano; i, per últim, Pablo Martín, que dóna nom al quartet, al saxo i clarinet.

A més a més, el Museu Can Tinturé estarà obert des de les 21 fins el final de cada concert, amb entrada gratuïa.Twitter
Visit Us
Instagram