CREA | La festa del llibre i la rosa impregna els carrers d’Esplugues
22387
single,single-post,postid-22387,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive
 

La festa del llibre i la rosa impregna els carrers d’Esplugues

LOGO ST JORDI 19

La festa del llibre i la rosa impregna els carrers d’Esplugues

La cultura, els llibres i les fl ors són protagonistes d’un mes carregat d’activitats. Com ja és habitual, Esplugues celebra el Sant Jordi amb un bon grapat d’activitats enriquidores i diverses. Algunes d’elles prèvies, d’altres posteriors a la gran cita del dimarts 23.

PRESENTACIONS I CONFERÈNCIES

El mes d’abril és ideal per presentar, exposar i descobrir llibres, i algunes entitats i equipaments n’aprofi ten l’ocasió. És el cas del Museu Can Tinturé, que el dimecres 24, a La Masoveria, ens proposa, de la mà de Mireia Freixa i Marta Saliné, una passejada per les flors del trencadís, tan present en les joies modernistes del nostre entorn, i alhora ens presenten el seu llibre Gaudí i el trencadís modernista, que recentment han publicat amb Triangle Editorial.

També L’Avenç acollirà, el proper dimecres 10, la presentació del llibre de Coia Valls, Els camins de la Llum, la commovedora història de superació del creador del sistema Braille. D’altra banda, el Grup d’Estudis d’Esplugues presenta un acte a l’entorn de la fi gura de Joan Brossa, en l’any del seu centenari, amb diverses lectures i l’actuació musical del fantàstic duo Miquel Casals (pare i fi ll).

ABRIL LITERARI

El cicle dedicat als amants de les lletres, que organitza Espluga Viva, s’encarrega d’anar fent boca els dies previs a la Diada. Així, enceta el mes amb la inauguració de l’exposició i conferència ‘Joan Brossa, guerriller armat de paraules’. Més endavant, us proposa participar en l’intercanvi de llibres de segona mà; en el cafè tertúlia ‘Vull editar el meu llibre’ on podeu compartir experiències amb persones que s’han autoeditat els seus llibres, i amb llibreters i editors que us donaran pautes; o en la Ruta matinal per l’Esplugues Agrícola de la mà de Josep Florenza.

A més, fi ns el 8 d’abril teniu temps per presentar les vostres narracions breus o micro relats, i poesies al Concurs Literari que organitza l’entitat. Recordeu que han de ser textos escrits en llengua catalana i cada guardonat serà premiat amb un lot de llibres i un diploma acreditatiu. Dimarts 30 es donaran a conèixer els guardonats d’enguany.

I per aquells nostàlgics de cau no us perdeu la presentació, el dijous 4, d’Orgull xirucaire, d’Elisenda Rovira, també a la seu d’Espluga Viva.

FIRA DEL LLIBRE I LA ROSA

La Diada de Sant Jordi té el seu epicentre en la Fira del Llibre i la Rosa. Al llarg del dimarts 23 (d’11 a 20 h), la plaça Santa Magdalena s’omplirà de paradetes de llibres i roses, de colors, de gent passejant amunt i avall, i de molta germanor. Entitats, associacions, agrupacions i ciutadania en general s’agermanen en un dels dies més bonics del calendari, amb l’objectiu que tots plegats ens empeltem de cultura i amor i els visquem a l’aire lliure en una jornada molt especial.

Es farà lectura de textos en català, hi haurà molta presència de llibres per als infants i sessió de contacontes amb Blai Senabre. A la tarda, els nens i nenes podran gaudir de tallers impartits, per l’Espai Municipal de les Arts.

L’Escola Municipal de Música d’Esplugues ha preparat un concert especial per a tota la família.

Finalment, la Secció Sardanista us oferirà la tradicional ballada de sardanes a la pista de L’Avenç.

LA CONTINUITAT DE LA DIADA

A Esplugues, Sant Jordi es viu més enllà de la Diada. Els Cargolins s’afegiran a la festa amb la seva Diada Castellera de Sant Jordi, dissabte 27.

 

Consulteu aquest article i el detall de les activitats a L’Agenda Cultural d’EspluguesTwitter
Visit Us
Instagram