CREA | Esplugues acull l’exposició ‘Indestructibles’
22528
single,single-post,postid-22528,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive
 

Esplugues acull l’exposició ‘Indestructibles’

indestructibles-1578584609075

Esplugues acull l’exposició ‘Indestructibles’

L’exposició del fotògraf espluguí Alfons Rodríguez i del periodista Xavier Aldekoa retrata 11 històries de superació protagonitzades per infants africans

 

Una nena de 13 anys de Madagascar, obligada a casar-se. Nens soldat empunyant un kalashnikov a la República Democràtica del Congo. Un jove del Txad que va ser segrestat per la banda islamista Boko Haram. Una nena de Cap Verd que ha descobert la ràdio gràcies a l’energia solar i eòlica del país i ara vol ser cantant. Una jove de Gàmbia que somia amb ser fotoperiodista en un context difícil per a les dones. Històries dures per a les joves generacions africanes, però també de superació, de resistència i d’esperança. Això és el que mostra Indestructibles, una exposició d’imatges del fotoperiodista espluguí Alfons Rodríguez i textos del periodista Xavier Aldekoa, que es podrà veure del 9 al 27 de gener al Casal Robert Brillas.

L’exposició forma part d’un projecte (www. indestructiblesafrica.org) que els autors volen completar amb l’edició d’un llibre de textos i un altre de fotografies i un documental. Un projecte que “busca anar més enllà de la ferida i presentar històries de nens africans com a protagonistes actius de les seves vides i que, gràcies a la seva capacitat de superació i fortalesa, es regiren davant el seu destí”, s’assenyala al web.

Esplugues serà un dels primers punts on es podrà veure la mostra –després de dos espais dels Salesians, principal patrocinador, a Barcelona–, la idea de la qual va sorgir “fa gairebé tres anys”, diu Rodríguez a EL PONT. “Aquest tipus de projectes són laboriosos, gairebé artesanals”, ja que cal fer investigació prèvia i després “tot depèn d’un contacte local, d’una organització o inclús de l’atzar. Alguns casos han estat complexos i hem necessitat mesos, com el cas dels nens soldat en actiu del Congo”, afegeix.

El fotoperiodista espluguí espera que Indestructibles “tingui sobretot un públic jove. El respecte i l’empatia cap a aquelles realitats farà que els nostres joves aprenguin molt d’aquells, que són un exemple de superació”.

Per a Rodríguez, que ha retratat històries d’un centenar de països i ha rebut diversos premis, entre ells el Premi El Pont a les Arts 2011, aquest treball no ha estat un més: “Ha tingut un component diferent: el protagonisme absolut dels nens i nenes indestructibles. Era com filmar i fotografiar el futur. O això volíem pensar. Esperança, superació, resistència… Una Àfrica crua i real però en positiu. A més, he conegut molt millor a un professional magnífic i una persona exemplar: Xavier Aldekoa. He après molt amb ell”.

Els centres educatius que vulguin visitar la mostra en horari escolar poden adreçar la petició al correu cultura@esplugues.catTwitter
Visit Us
Instagram