CREA | Com podem ser més creatius?
21973
single,single-post,postid-21973,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive
 

Com podem ser més creatius?

tumblr_ltozy4k5pu1qgzdjyo1_500

Com podem ser més creatius?

Podríem donar moltíssimes definicions de la paraula creativitat però sempre acabem formulant les mateixes preguntes. D’on surten les idees? Com puc desenvolupar la meva creativitat?
Crear és senzillament pensar. La creació no és que sigui la solució a tot però sí que és una potent eina per generar idees alternatives i solucions noves a determinades situacions i problemes. D’aquí la importància de fomentar-la i treballar-la.
Moltes vegades quan volem solucionar un problema acostumem a buscar respostes en actes ja apresos això, en la gran majoria de les vegades en porta a un cercle viciós que sempre ens retorna al punt de partida.

Per això necessitem buscar noves formes de pensar, nous processos mentals partint de les nostres capacitats mentals i és en aquesta nova orientació quan surt la creativitat.

Les idees estan a la nostra ment, i la manera de què surtin d’una anar a diferent és desenvolupant les nostres capacitats intel·lectuals: la imaginació, la intuïció, la memòria, l’actitud.

Et proposem algunes tècniques que et poden ajudar a potenciar la teva creativitat.


La pregunta

La pregunta com a mètode creatiu, com a base de qualsevol procès creatiu. Servirà per donar-li forma al nostre problema, poder definir-lo. Hauríem de contestar-nos preguntes com aquestes: Que vull aconseguir? Com podria fer-ho? Que seria necessari?

La tècnica dels 6 barrets

Aquesta tècnica ens ajuda a trobar diferents punts de vista a un mateix problema. Ens permet incentivar totes les nostres capacitats mentals.
Cada barret té un color diferent i mostra maneres d’afrontar diferents estils de pensament.

Barret blanc: presenta la informació de manera objectiva i neutral.
Barret vermell: pensament emocional. Desperta les emocions vinculades amb el tema a resoldre.
Barret negre: Pensarem en tots els aspectes negatius.
Barret groc: Destacar tots els punts positius i constructius.
Barret verd: Provocació, ens deixarem emportar per qualsevol idea.
Barret blau: Sintetitzarem tota la informació dels barrets anteriors.
.

Identificació o empatia

Un mètode senzill on es tracta d’imaginar com s’enfrontaria al problema/situació una altra persona. Permet identificar les qualitats de l’altre per saber com respondria davant aquesta situació.Llistat d’atributs

És un mètode útil per la creació de nous productes/obres. Es tracta d’elaborar una llista amb les característiques del que ens agradaria crear i assignar preguntes com aquesta: què passaria si li canviéssim el color o la forma?Ideart

Aquesta tècnica utilitza estímuls visuals. Observar un quadre o una fotografia i es tracta d’ intentar inventar-se una història. Crear analogies o fabular ens pots donar respostes que no trobem.

Inversió


Donar-li la volta al problema i alterar el sentit del plantejament.Twitter
Visit Us
Instagram