CREA | Cançó i dansa d’arrel, protagonistes del Festival Arrela’t d’Esplugues
22019
single,single-post,postid-22019,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive
 

Cançó i dansa d’arrel, protagonistes del Festival Arrela’t d’Esplugues

23847_I_foto puzzlecon logo

Cançó i dansa d’arrel, protagonistes del Festival Arrela’t d’Esplugues

Quan la tradició i la cultura d’una regió esdevenen música, cançó i dansa només vol dir una cosa a Esplugues: l’arribada d’una nova edició del Festival Arrela’t. Aquest any la festa que ret homenatge a les expressions folklòriques d’arreu es concentra al Casal de Cultura Robert Brillas, del dissabte 29 al dilluns 31, tot fent coincidir la seva cloenda amb la Castanyada.

Tradicions i Costums d’Espluga Viva conviden un bon grapat de formacions que ens presenten propostes multidisciplinars i molt engrescadores. Aquí teniu un petit tast per anar fent boca.

DISSABTE 29

El festival arrenca fort amb dues funcions que destaquen per la seva originalitat. La primera, Víctor Català. La senyoreta de L’Escala, és un homenatge ric en expressivitat artística sobre la vida de l’escriptora Caterina Albert que s’amagava sota un pseudònim masculí per poder escriure. El projecte sorgit de l’ESMUC  barreja la música en directe, la dansa, el teatre, les videoprojeccions i la narració, per parlarnos de la història d’una nena del segle XXI que pateix un conflicte de discriminació de gènere i per acostar-nos a la vida i obra de Víctor Català.

En acabar el primer espectacle arriba el torn del concert de La Musgaña, un grup de música folk fundat l’any 1986. La seva música es basa en la tradició instrumental de La Meseta (Castella), amb influències atlàntiques i mediterrànies i, tot plegat, ben amanit amb arranjaments i ritmes actuals. Faran sonar la gaita sanabresa, la gaita charra, la zanfona, el rabel, la dulzaina, etc.

DIUMENGE 30

El segon dia de festival arriba un espectacle que ens farà baixar les pulsacions, però no per això serà menys intens. Sense pistola (que vol dir, sense pressa) ofereix una tria de versos del llibre Bes Nagana d’Enric Casasses. L’Arturo Gaya (del grup de l’Ebre Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries) i l’actriu Laia Oliveras canten els versos del poeta barceloní mentre els acompanyen una guitarra (Paco Prieto) i un contrabaix (Kike Pellicer).

DILLUNS 31

L’últim dia, no per això el menys important, del festival se suma als actes de la festa de la Castanyada amb una tarda i nit plena d’activitats per a tothom. Primer hi haurà un taller de danses folk i, després, un concert de música tradicional, on podreu aplicar tot allò que hagueu après. No sense abans haver compartit un pa amb tomà- quet, una botifarra, unes castanyes, uns moniatos i uns panellets al sopar popular que us tenen preparat. El punt i final, com dèiem, el posa l’orquestrina Trama, a les 22 hores. A ballar fins ben entrada la nit, que l’endemà és festa!Twitter
Visit Us
Instagram